´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera R - pagina 14

Ralet, Dimitrie - enciclopedia universala

Ralet, Dimitrie:  (n. 1816, Istanbul - d. 25 octombrie 1858, Botosani) scriitor. A studiat Dreptul in Germania si Franta. Avocat la Botosani. Pasoptist. Ministru al Cultelor si Invataturilor Publice al Moldovei, 1854. Membru in Comitetul Unirii. A scris caractere", schite de moravuri: O plimbare la iarmarocul Falticenilor, Provincialii si iesenii, Vanatoria, O scrisoare de pe Bosfor, ca si canticele comice": Harta sau Balaban, Paun Burlacul, Betivul.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera R

RAM - enciclopedia universala

RAM:  (Random Access Memory) - memorie cu acces aleator; memorie bazata pe semiconductori ce poate fi citita si scrisa de catre microprocesor sau alte dispozitive hard. Locatiile de stocare pot fi accesate an orice ordine. De notat ca diverse tipuri de ROM sunt capabile de acces in orice ordine. Termenul RAM, in general, se refera la memoria volatila, care poate fi scrisa si citita. RAM card -placa de extensie continand memorie RAM si interfata logica necesara pentru decodificarea adreselor de memorie. RAM chip -dispozitiv semiconductor de stocare. Cipurile RAM pot fi de memorie statica sau dinamica. RAM disk - un disk drive simulat ale carui date sunt de fapt stocate in RAM. Un program special "inseala" sistemul de operare facandu-l sa creada ca un disk drive aditional este prezent. Sistemul de operare citeste si scrie pe dispozitivul simulat, iar programul stocheaza si retrage date din memorie. Disk-urile RAM sunt extrem de rapide, dar cer alocarea totala a memoriei sistemului. De asemenea, disk-urile RAM sunt volatile. Multe computere portabile au disk-uri RAM care folosesc memorie de tip CMOS RAM, asigurata de baterii.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera R

RAM - enciclopedia universala

RAM:  (Resident Access Method) - metoda de acces rezident.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera R

Rama masinii - enciclopedia universala

Rama masinii:  Cea mai intinsa si mai importanta piesa stantata a caroseriei automobilului. In mod obisnuit, este alcatuita din cateva bucati stantate, fixeaza structura masinii si sustine cea mai mare parte a pieselor mecanice.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera R

« 11 12 13

14

15 16 17 »
«

»