´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera R - pagina 53

Regiuni seismice - enciclopedia universala

Regiuni seismice:  teritorii pe care au loc cutremure de pamant.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera R

Regman, Cornel - enciclopedia universala

Regman, Cornel:  (n. 28 noiembrie 1919, Danes, Mures - d. 14 iulie 1999, Bucuresti critic literar. A absolvit Facultatea de Litere si Filosofie a Universita Cluj (1942) . Si-a luat doctoratul in filologie cu teza Agarbiceanu si demonii, 1973. A facut parte, alaturi de Ion Negoitescu, Radu Stanca, Ioaniche Olteanu, Nicolae Balota, din Cercul literar de la Sibiu. A fost redactor la ESPLA, cercetator la Institutul de Lingvistica, conferentiar universitar la Institutul Pedagogic din Constanta, redactor la

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera R

Regulament sanitar international - enciclopedia universala

Regulament sanitar international:  Regulament promulgat de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (ONS.), privind declararea anumitor boli contagioase (holera, febra galbena, pesta) si masurile de luat pentru a evita propagarea de la o tara la alta. Masurile prescrise de regulamentul sanitar international (prezentarea obligatorie a unui certificat de vaccinare impotriva febrei galbene, dezinfectia, izolarea, cvictia scolara etc.) au inlocuit masurile de carantina (izolare stricta) in majoritatea cazurilor. Aceste masuri de izolare stricta nu privesc decat cazurile in care boala s-a declarat: pentru pesta, izolarea intregului grup (calatori) chiar daca nu este atinsa decat o singura persoana; pentru febra galbena si holera, izolarea doar a persoanei atinse.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera R

Regulamentele Organice - enciclopedia universala

Regulamentele Organice:  Legile privitoare la organizarea si conducerea Tarii Romanesti si a Moldovei sub ocupatia rusa (1828-1834), prevazute prin Conventia de la Adrianopol (1829). Au fost puse in aplicare in 1/13 iulie 1831 in Tara Romaneasca si in 1/13 ianuarie 1832 in Moldova, sub supravegherea generalului rus Pavel Kiseleff.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera R

« 50 51 52

53

54 55 56 »
«

»