´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera R - pagina 75

Revenire - enciclopedia universala

Revenire:  Adaptarea la altitudine, favorizata de o buna conditie fizica prealabila, trebuie sa fie treptata: dupa o ascensiune de 600-900 metri, este recomandata o pauza de o zi. Copiii sub varsta de 4 luni nu trebuie sa fie dusi la lilitudini mai mari de 1 000 metri. Intre 4 luni si 2 ani, este fttferabil sa nu se depaseasca altitudinea de 1 800 metri.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera R

Revenire a ciclului - enciclopedia universala

Revenire a ciclului:  Aparitia primelor scurgeri menstruale dupa nastere. Acest lucru se intampla, in general, intr-un interval de una-doua luni la femeile care nu alapteaza si de una-trei luni la cele care alapteaza. Totusi, se observa si intervale mai lungi la unele femei (pana la 4-5 luni fara flux menstrual). Un ciclu ovulator poate preceda aparitia scurgerilor menstruale, chiar si in cazul femeilor care alapteaza. Astfel, ovulatia se produce uneori in a 25-a zi dupa nastere. De aceea, este necesar sa se ia precautii contraceptive incepand din acest moment: luarea de estroprogestative incepand din a 15-a zi, utilizarea de prezervative masculine, punerea unui sterilet nefiind recomandata decat dupa revenirea fluxului menstrual.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera R

Revista contimporana - enciclopedia universala

Revista contimporana:  (1873-1876) - lunar, Bucuresti. Revista literar-stiintifica. A polemizat cu revista Convorbiri literare. A fost condusa de P. Gradisteanu, V. A. Urechia, Anghel Demetriescu s.a.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera R

Revista critica literara - enciclopedia universala

Revista critica literara:  (1893 1897, Iasi) una dintre primele publicatii romanesti strict specializate din literatura romana. A fost condusa de Aron Densusianu. A publicat studii de istorie si critica literara, a produs evaluari, ierarhizari in istoria literaturii romane, ca si in aria contemporaneitatii. De asemenea, a tratat chestiunea limbii romane si a folclorului ca fenomene care conditioneaza aria literaturii.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera R

« 72 73 74

75

76 77 78 »
«

»