´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera R - pagina 97

Romanul - enciclopedia universala

Romanul:  este specia genului literar epic, in proza, de mare intindere, cu o actiune complexa, ce se poate desfasura pe mai multe planuri, cu personaje numeroase a caror personalitate este bine individualizata si al caror destin este determinat de trasaturile de caracter si intamplarile ce constituie subiectul operei. Specia poate avea diverse subspecii: roman clasic, modern, suprarealist, simbolic, postmodern, ceea ce defineste punerea in pagina; roman fluviu, ceea ce defineste intinderea sa; roman pentru copii, pentru maturi, pentru doamne s.a., care se defineste prin publicul- tinta; politist, science-fiction, de aventuri s.a., care se defineste prin continut.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera R

Rombencefal - enciclopedia universala

Rombencefal:  Partea inferioara a trunchiului cerebral. Termenul rombencefal este uneori folosit pentru a desemna ansamblul format de bulbul rahidian, situat deasupra maduvei spinarii, protuberanta inelara (deasupra bulbului) si creierul mic (in spatele bulbului si al protuberantei).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera R

Ronetti, Roman - enciclopedia universala

Ronetti, Roman:  (n. 1947, Jezierzany, Galitia - d. 7 ianuarie 1908, Iasi; nume la nastere: Aron Blumenfeld) scriitor. Cultura ebraica si limba germana din familie. Dupa liceul absolvit la Suceava a plecat la Berlin, unde a audiat cursuri de medicina, filozofie. A calatorit in Franta si Italia. A lucrat ca profesor de germana la Institutul V. A. Urechia din Iasi. A semnat cu diverse pseudonime, cel mai cunoscut fiind acela de Ronetti-Roman. A scris poeme: Telegraful, Rusia, Radu, satire: Kanitferstan, extras din jurnalul unui trandav, 1877, teatru: Manasse, 1900, portretul unui batran evreu.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera R

ROS - enciclopedia universala

ROS:  (Read-Only Storage) - memorare numai pentru citire.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera R

« 94 95 96

97

98 99 100 »
«

»