´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera S - pagina 120

Sistem de aprindere - enciclopedia universala

Sistem de aprindere:  Sistem electric care asigura producerea de scantei regulate de catre bujiile motorului. Sistemul este compus dintr-o baterie, un inductor, un condensator electric, bujii si comutatoare si firele aferente acestora.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera S

Sistem de control al motorului - enciclopedia universala

Sistem de control al motorului:  Un computer care regleaza functionarea motorului prin monitorizarea anumitor caracteristici ale motorului (rotatii pe minut, mediul de racire, curentul de aer de admisie, etc.), cu ajutorul unei retele de senzori. De asemenea, controleaza variabilele cheie (nivelul combustibilului, timpul de aprindere, etc), in functie de programele prestabilite.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera S

Sistem de executie - enciclopedia universala

Sistem de executie:  Cod utilizat pentru suportul executiei programului, realizand legatura cu sistemul de operare si controland diferite aspecte ca de exemplu: controlul alocarii si eliberarii memoriei dinamice, dispunerea stivei, a heap-ului in raport cu codul programului, structura inregistrariilor de activare, etc.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera S

Sistem de gestiune a bazelor de date - enciclopedia universala

Sistem de gestiune a bazelor de date:  Un set de programe care se interpun intre baza de date fizica si utilizatori, permitandu-le acestora sa o foloseasca la nivel conceptual. Utilizatorul adreseaza cereri sistemului de gestiune a bazelor de date (fara sa fie interesat de localizarea fizica a fisierelor de date, de existenta indecsilor sau de formatul fizic al datelor), iar acesta le translateaza in operatii de nivel scazut, gestionand in acelasi timp intr-un mod centralizat cererile simultane sosite de la mai multi utilizatori si permitand autorizarea si validarea accesului diversilor utilizatori la baza de date.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera S

« 117 118 119

120

121 122 123 »
«

»