´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera S - pagina 44

Scrumbia de Dunare (Alosa Pontica) - enciclopedia universala

Scrumbia de Dunare (Alosa Pontica):  Este un peste care traieste in Marea Neagra iar in Dunare migreaza in fiecare primavara pentru perioada de reproducere. In acesta migratie poate urca pana la 800 km pe cursul fluviului. Coloritul scrumbiei este preponderent argintiu, mai ales pe flancuri si pe burta iar pe spate vedem nuante verde - albastrui. Corpul este alungit si putin turtit lateral. Gura este mare si prezauta cu multi dinti mici si ascutiti. Lungimea medie este de 20 - 40 cm si greutatea de 250 -350 g. In mod exceptional sunt exemplare care depasesc 1 kg. Carnea scrumbiei de Dunare este foarte apreciata si pentru ca este o carne grasa poate fi afumata sau folosita pentru diferite conserve. Popularitatea acestui peste este foarte mare in randul pescarilor si a consumatorilor de peste. La Galati chiar exista un Festival al Scrumbiei care se tine in fiecare an de Florii. La inceputul lunii martie incepe migratia Scrumbiei de Dunare pentru a se reproduce. Se aduna in carduri mari la gurile fluviului si apoi incep calatoria care poate fi si de sute de kilometri in amonte. Reproducerea are loc in luna mai dupa care exemplarele slabite pornesc catre Marea Neagra.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera S

SCSA - enciclopedia universala

SCSA:  (Signal Computing System Architecture) - arhitectura hardware si software pentru elaborarea sistemelor CTI. Este o initiativa a peste 250 de firme conduse de Dialogic. Arhitectura cuprinde diferite tehnologii cu interfete standard. Componentele sunt integrate in calculator de tip PC.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera S

SCSI - enciclopedia universala

SCSI:  (Small Computer System Interface) - standard de interfata pentru sisteme mici de calculatoare; este un standard dezvoltat de Shugart Associates si aprobat de ANSI in 1986. Acesta arata modul de conectare la microprocesor, al dispozitivelor periferice si a controller-elor acestora. Sunt definite ambele standarde atat hard, cat si soft pentru comunicatii intre calculatorul gazda

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera S

SCU - enciclopedia universala

SCU:  (Storage Control Unit) - unitate de control a memorarii.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera S

« 41 42 43

44

45 46 47 »
«

»