´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera S - pagina 48

Seboree - enciclopedia universala

Seboree:  Crestere patologica a secretiei de sebum de catre glandele sebacee. O seboree confera pielii un aspect gras; ea favorizeaza aparitia acneei sau a unei dermatite seboreice. este frecventa in adolescenta. Ea mai poate surveni si in cursul unei boli neurologice (boala lui Parkinson, de exemplu) sau al unui tratament hormonal (estrogeni). Acesta consta in curatarea zilnica a pielii cu produse blande nedecapante; in anumite cazuri, se asociaza o aplicatie locala de progesteron, chiar, in cazuri rebele, administrarea unor mici doze de retinoide (izoretinoine). Acestea sunt categoric contraindicate pentru femeile gravide sau care nu practica o contraceptie eficace, deoarece retinoidele antreneaza malformatii la fat. Aplicatia locala a unor produse pe baza de antiandrogeni este actualmente in studiu.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera S

Sebun - enciclopedia universala

Sebun:  Produs de secretie al glandelor sebacee. Sebumul este un produs alb-galbui, pastos, cu miros de usturoi. El este constituit in cea mai mare parte din lipide, in majoritate de tip trigliceride. Sebumul se raspandeste la suprafata epidermului si participa la protectia impotriva microbilor (bacterii si ciuperci microscopice). In plus, el lubrifiaza pielea, o protejeaza de umiditate si de uscaciune si ii intretine supletea.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera S

SECAM - enciclopedia universala

SECAM:  (SEquential Coleur A Memoire) - standard de televiziune in culori dezvoltat in Franta si utilizat de mai multe tari. Semnalele sunt transmise secvential. SECAM foloseste pentru imagine 625 de linii cu o frecventa de 50 Hz a cadrelor.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera S

Secesiune - enciclopedia universala

Secesiune:  1. Actiune de separare, de despartire de o colectivitate. 2. Forma de lupta de plebei romane in perioada Republicii, cu scopul obtinerii egalitatii politice cu patricienii.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera S

« 45 46 47

48

49 50 51 »
«

»