´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera S - pagina 82

SIMD - enciclopedia universala

SIMD:  (Single Instruction Multiple Data) - o singura instructiune - mai multe fluxuri de date; organizarea unui calculator care are o singura unitate de control, care va executa o singura instructiune la un moment dat, dar ale carei argumente se refera la mai multe elemente ce proceseaza fluxuri de date diferite.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera S

Simfiza - enciclopedia universala

Simfiza:  Conexiune stransa intre doua oase printr-o articulatie foarte putin mobila sau printr-o unire completa cu osificare. Simfiza pubiana uneste una de alta, prin ligamente, cele doua lame ale pubisului (extremitatea anterioara a celor doua oase iliace). Simfiza Lipire anormala, intre ele, a doua foite ale unei membrane seroase (pleura, pericard), fie ca este patologica, si in acest caz este, in principal, de origine inflamatorie, fie ca este practicata intr-un scop terapeutic (simfiza pleurala).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera S

Simfiza pleurala - enciclopedia universala

Simfiza pleurala:  Metoda terapeutica ce consta in lipirea intre ele a celor doua foite ale pleurei. O simfiza pleurala este indicata in tratamentul unui pneumotorax. Ea poate fi realizata fie printr-o interventie chirurgicala clasica, dupa o incizie mare a peretelui toracic, fie sub pleuroscopie (cu ajutorul unui tub dotat cu un sistem optic si cu instrumente miniaturale introdus prin incizie). Simfiza pleurala poate fi obtinuta in 3 modalitati: prin avivare (abrazarea cu un burete special a tesuturilor din jurul pleurei), prin pleurectomie (practicarea ablatiei unei parti din pleura) si prin talcaj (introducerea de talc intre foite). Simfiza pleurala este urmata intotdeauna de un drenaj al cavitatii pleurale pentru a-i evacua serozitatile. Aceasta tehnica permite sa se evite reaparitia efuziunii si deci diminueaza mult gafaiala bolnavului.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera S

Simi - enciclopedia universala

Simi:  Fulare a rotilor directoare ale unui vehicul, care se manifesta printr- o instabilitate oscilatorie a directiei; bataie a rotilor fata

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera S

« 79 80 81

82

83 84 85 »
«

»